Craniosacrális terápia

A Craniosacrális kezelés alatt az agyi- gerincvelői folyadék áramlását befolyásoljuk. A cranium , latin szó, magyarul koponya és a sacrum, magyarul keresztcsont szavakból jött létre a craniosacrális terápia. Ez a folyadék ahogyan fentről le és lentről felfelé áramlik a gerincvelőben érinti az összes gerinc csigolyák közül kilépő ideget. Majd minden idegszál összeköttetésben van egy belső szervvel, így már talán lehet érteni, hogy mennyire fontos ennek a folyadéknak az akadály mentes áramlása. Csak egy példa, stressz hatására ennek a folyadéknak a nyomása megnő az agyban, szokták is mondani az emberek, hogy úgy érzik, hogy felrobban a fejük, ez a megnövekedett nyomás miatt van. A túlnyomás hatására a folyadék áramlása blokkolódik, ez kihat az agyra és a gerinc mentén lévő összes idegre,magyarul az egész testre. Ma sajnos nem ismerek olyan embert, aki stressz mentesen tudna élni. Szinte minden embernek szüksége lenne erre a kezelésre.

Ez egy nagyon finom módszer, az esetek túlnyomó részében k.b.5 gramm súlynak megfelelő nyomás erejével dolgozunk. Ennél a kezelésnél pont az a lényeg, hogy ne legyen nagy erőbehatás, így a szervezet nem érzi támadásnak a kezelést, így nem is fog védekezni ellene.

Mikor javasolt: stressz, alvási zavarok, áldott állapot, nyugtalan kisbabáknál, szellemileg visszamaradt vagy problémás gyerekeknél, hormon zavarok, magas vérnyomás, feszültség, érzelmi problémák, krónikus fáradtság, kimerültség, fejfájás, nyak- és hátfájdalom, idegfájdalmak, szédülés, depresszió, ortopédiai problémák, arcüreggyulladás, fülzúgás, középfülgyulladás, gerincbetegségek, Fogászati és állkapocs-ízületi problémák, baleseti agyi és gerincvelői sérülések, búskomorság és minden lelki problémára jó hatással van, stb.


Milyen hatása van a terápiának: az idegrendszerre rendkívül jó hatással van, erősíti az immunrendszert, az egész testben lévő  gyógyulási folyamatokat pozitívan támogatja, nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog érzést tapasztalunk, nyugtat,ezáltal is csillapítja a magas vérnyomást, a kezelés után később is energiával feltöltve érezzük magunkat,kevesebbszer betegszünk meg, sokkal jobb alvást biztosít,stb.

A kezelés idő tartama: k.b.30-60perc