Csontkovácsolás(Manuális terápia)

Sajnos korunkban egy nagyon mozgás szegény életmódot élünk (pl. irodai ülő munka, autóvezetés stb.) , a kevés mozgás miatt alakulnak ki a legtöbb ízületi problémák. Pl.: gerincsérv, isiász, nyak és hátfájás, váll fájdalmak, térd fájdalom, vizesedés, könyök problémák, teniszkönyök, de ez utóbbi a túlzott erőltetéstől alakul ki). A legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy hogyan kellene helyesen tartania hátát, állás, járás vagy ülés közben. A kezelések alkalmával nem csak visszaállítjuk az eredeti állapotot, hanem hasznos tanácsokkal is ellátom a hozzám érkező vendégeket.

A csontkovács nem egy kalapáccsal üti a csontokat, hanem az ízületek kimozgatása által segít visszarakini a csípőt, a medencét, a gerinc csigolyákat a megfelelő helyükre, hogy a szervezet öngyógyító képessége újra tökéletesen működhessen.

Sok híreszteléssel ellentétben a csontkovácsolás nem fáj. Ez a roppanó hang, ami az ízületek manipulálása közben halható, egyáltalán nem fáj. Ha valaki nagyon kötött és nem tudja elengedni az izmait, a kimozgatások közben érezhet némi nemű feszültséget, kellemetlenséget, de ez nem több mint amit amúgy is érezne egy intenzív izom nyújtás alkalmával.

A kezelésről: Egy alapos kikérdezés után, tartunk egy állapot felmérést, majd javaslok egy kezelést, ami szerintem a leginkább segít egy probléma megoldásában. Nem biztos, hogy a csontkovácsolással fogjuk kezdeni.  Ha mégis a csontkovácsolás mellett döntünk, akkor alaposan bemelegítem a kezelni kívánt területet, hidegen nem ropogtatunk. Nem csak arra törekszünk, hogy egy kimozdult csigolyát rakjunk vissza a helyére, hanem arra, hogy a test egységét, egészségét visszaállítsuk.

Milyen esetekben javasolt: Szinte minden mozgás szervi problémán segít. Pl.:Meszesedés, gerincsérv, isiász, nyak és hátfájás, váll fájdalmak, térd fájdalom, vizesedés, könyök problémák, teniszkönyök, belső szervi problémák, mivel majd minden egyes gerinc csigolya közül kilépő ideg összeköttetésben van egy belső szervvel. Pl.: gyomor, belek, vese, máj stb. Áldott állapotban hátfájás esetén, szülés után minden nőnek javasolt, mivel a medence a szülés előtti állapotát vissza lehet és vissza is kellene állítani. Szülés után a szétnyílt medence automatikusan is visszamegy, csak nem mindig a megfelelő helyre. Ha nincs a helyén okozhat anyagcsere zavart, ami elhízáshoz vezet, az immunrendszer legyengül,  derékfájás, váll és nyaki fájdalmak, depresszió, vizelet visszatartási problémák, frigiditás, fejfájás, menstruációs zavarok, székletrekedés,lábvizesedés stb.

NEM javasolt: friss műtétek után min. 6-8 hétig, fertőző bőrbetegségeknél, friss égési sérülések után, törések után min. 6-8 hétig, nagyfokú csontritkulásnál,
  A kezelés idő tartama: k.b.30-60 perc