Kismamáknak

Egy új kisbaba érkezése egy igazi öröm a családban.  A megnövekedett súly (pocak) eléggé megterheli a kismama hátát. A csontkovácsolás, a masszázs és a Dorn terápia bizonyos fogásaival hatékonyan lehet segíteni, hogy ez a 9 hónap fájdalom mentesen teljen el. A kezelés a várandósság 3. hónapjától ajánlott. Ami jó a mamának az jó a babának is. Egy nyugodt, kiegyensúlyozott mama sokkal könnyebben éli meg ezeket a hónapokat.

Ha a kisbaba megszületett, az anyukának 6 hétig még a baba fürdő vizet sem lenne szabad kivinni. A baba születéséig lehetőleg minél többet mozogjon, de a szülés után 6-8 hétig nagyon kell magára vigyázni.  A várandósság alatt belső szervek elmozdulnak a helyükről, a szüléskor a medence teljesen szétnyílik. A szülés után idővel az elmozdult részek automatikusan is visszahúzódnak, de csak ritka esetben mennek vissza a teljesen tökéletesen az eredeti helyükre. Emiatt jöhet létre, hogy a nők a szülést követően a következő problémákkal szembesülhetnek: anyagcserezavar, elhízás, széles csípő, aranyér, vizelet nehéz visszatartása, hátfájás, fejfájás, depresszió, szorongás, az esetleges fájdalmak miatt a tej termelődés is blokkolódhat.

A rendszeres szoptatástól a felső test előre görnyed, ez által a háti, csuklyás és a nyaki izmok teljesen bemerevednek.  Ezeken a problémákon mind könnyen és hatékonyan lehet segíteni.

A szülés után a régiek egy kendővel felkötötték a hasukat, hogy minden minél könnyebben visszataláljon a korábbi helyére, ezeket a szokásokat ma már csak megmosolyogják.


Vélemény a kezelésről;

Csortos-Varró Ágnes, Gyöngyös

Kedves Csaba,

28 hetes kismamaként gyakori hátfájás miatt kerestelek fel. Ez volt az első alkalom, hogy csontkovácsnál jártam. Nagyon kellemes volt a kezelés és azonnal enyhült a hátfájásom is, mindemellett sok hasznos tanácsot is kaptam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Abszolút nem fájdalmas a kezelés és teljesen veszélytelen kismamák számára is.


Köszi szépen!

Csortos-Varró Ágnes

Szabari Nikolett

Kedves Csaba!

Szeretném leírni a tapasztalataimat, hátha tudok ezzel segíteni más kismamáknak. 7 hónapos várandósként napi 8 óra ülőmunkát végeztem. Rettenetesen fájtak a  nyaki és a hátközépi csigolyáim, illetve a keresztcsontom. (Elképzelhető, hogy ez a fájdalom az ülőmunka nélkül is előjött volna.) Ekkor eszembe jutott, hogy talán a csontkovácsolás segíthet, ebben meg is erősítettél telefonon. A kezelés alatt biztonságban éreztem magam, az én tempómhoz igazítottad a fogásokat. Az óra végére érezhetően megindult az energiaáramlás, nagyon jól éreztem magam, és a fájdalmaim megszűntek. Ezzel buzdítanék minden szenvedő kismamát, hogy menjenek el nyugodtan Hozzád, mert a Te szakértelmeddel sokat könnyíthetnek ezen az amúgy sem mindig problémamentes időszakon.

További vélemények